Laatste nieuws

KNVB-directeur Van der Zee gaat uit van herstart amateurvoetbal

KNVB, 20 januari 2021: Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, gaat er nog steeds van uit dat de competities dit seizoen nog weer worden opgestart.
Vanwege het coronavirus werd het amateurvoetbal na het weekeinde van 10 en 11 oktober stilgelegd. Ruim drie maanden later gloort er nog weinig perspectief.

,,We zien door de verlengde lockdown de deadlines voor de beoogde start van de voetbalcompetitie snel op ons afkomen", zegt Van der Zee op de site van de KNVB. ,,Er gaan al stemmen op dat we het niet zullen halen. Vooralsnog weiger ik daaraan toe te geven. Testen en vaccins creëren een nieuw perspectief.”

De KNVB maakte eind vorig jaar al bekend dat de clubs in de landelijke competities opgedeeld worden in regionale poules van 8 of 9 teams en een hele competitie gaan spelen.

De verenigingen die uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse, spelen of een volledige halve competitie (13 duels) of maken de in oktober afgebroken eerste competitiehelft af. 


Het amateurvoetbal kan tot zeker half juni doorgaan. Uiterlijk eind maart zal de competitie weer moeten beginnen. Lukt dat niet, dan dreigt voor het tweede jaar op rij een niet afgemaakte competitie en zal er, net als in 2020, geen promotie en degradatie plaatsvinden.


Klik hier voor dagelijkse update van het trainersoverzicht...


Of klik hier voor de klasse-indelingen met link naar clubwebsite




Overige nieuws